Τεχνικές

Χειροπρακτικές ανατάξεις: Εξειδικευμένοι διορθωτικοί χειρισμοί που εφαρμόζονται στις αρθρώσεις της σπονδυλικής στήλης ή των άκρων και αποσκοπούν στην αποκατάσταση της φυσιολογικής τροχιάς και του εύρους κίνησης. Οι χειρισμοί αυτοί επαναφέρουν την σωστή λειτουργία στις αρθρώσεις και συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του νευρικού συστήματος
Τεχνική Activator: To Activator είναι ένα ειδικό εργαλείο που χρησιμοποιείτε εναλλακτικά των ανατάξεων όταν αυτές αντενδείκνυται  όπως π.χ. σε περιπτώσεις οστεοπόρωσης, βαριάς μορφής σπονδυλοαρθρίτιδας ή σε άτομα μεγάλης ηλικίας.

Μυικές μαλάξεις και διατάσεις: Τεχνικές που αποσκοπούν στην χαλάρωση των μυών και εφαρμόζονται με ειδικό τρόπο π.χ. Trigger point therapy μέσω ισχαιμικών πιέσεων, Active Release Technique. Διατάσεις νευρομυικής διευκόλυνσης (PNF,PIR, CRAC).
Εφαρμογή Ελαστικής ταινίας : Εφαρμογή ελαστικής βαμβακερής ταινίας περίδεσης με συγκεκριμένη τεχνική και αποτελέσματα όπως: 
α) Ομαλοποίηση της μυϊκής λειτουργίας βελτιώνοντας την νευρομυϊκή επικοινωνία.
β) Βελτίωση της ροής του αίματος, της λέμφου και των ενδοκυτταρικών υγρών. Αυτό επιτυγχάνεται με τις χαρακτηριστικές πτυχές που δημιουργούνται κατά την εφαρμογή της ταινίας.
γ) Μείωση του πόνου μέσω της αντίδρασης του δέρματος και στον ερεθισμό των υποδοχέων του.
δ) Επανόρθωση δυσλειτουργιών των αρθρώσεων και αποκατάσταση της ισορροπίας. 


Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ:
http://xeiropraktiki.blogspot.gr/2011/11/balance-taping-kinesio-taping.html

Κρυοθεραπεία - Θερμοθεραπεία : Εξειδικευμένες συμβουλές για την χρήση φυσικών μέσων όπως πάγος ή ζέστη. 
Εργονομικές συμβουλές : Εξατομικευμένες συμβουλές για την βελτίωση της στάσης και την μείωση της καταπόνησης στον χώρο εργασίας ή στο σπίτι. Συμβουλές για προϊόντα που μπορούν να βελτιώσουν  

Ασκήσεις αποκατάστασης : Τα μυοσκελετικά προβλήματα πολύ συχνά οφείλονται σε μυικές ανισορροπίες είτε προκαλούν ατροφία στους μύες. Είναι λοιπόν απαραίτητο τις περισσότερες φορές ο ασθενής να λάβει ένα εύκολο πρόγραμμα γυμναστικής το οποίο θα μπορεί να εκτελεί μόνος του στο σπίτι με λάστιχα ή μπάλες γυμναστικής. 
No comments:

Post a Comment